10 Reguli esențiale pentru ways to make money on the internet menopauză – dr. mihaela bilic

3 diminuați grăsimile animale. Pentru a evita creșterea colesterolului și a trigliceridelor din sânge ways to make money on the internet încercați să folosiți uleiurile vegetale și acestea cu mare zgârcenie ways to make money on the internet (orice tip de grăsime are 9 cal/g). Renunțați la mezeluri, tocături, carne împănată, cașcaval și uitați definitiv de produsele de patiserie. Evitați prăjeala ca mod de a găti și preferați grătarul, cuptorul sau fierberea înăbușită.

Preferați laptele, iaurtul, brânza proaspătă (inclusiv ricotta și mozzarella) și evitați brânzeturile fermentate și cașcavalul – nu conțin o cantitate mai mare de calciu, ci doar multă grăsime. Excepție face parmezanul care are o concentrație în calciu de ways to make money on the internet 7 ori mai mare decât laptele și care trebuie folosit ways to make money on the internet pe post de condiment, nu de aliment.

6 consumați legume la discreție. Bogate în vitamine, minerale, apă, fibre și sărace în calorii, legumele conțin substanțe vegetale benefice numite fitonutrienți, cu acțiune similară hormonilor estrogeni umani. Aceștia mențin suplețea și elasticitatea pielii, pereților arteriali și articulațiilor, protejează vconasele sangvine împotriva oxidării și reduc riscul de boli ways to make money on the internet cardiovasculare.

7 fiți atente la zahăr. Adoptați o alimentație bogată în glucide lente (pâine, paste, orez, mămăligă, fasole, mazăre) care se absorb treptat în sânge, mențin glicemia constantă și previn pofta de dulciuri. Zahărul și dulciurile conțin calorii „goale“, care se depun rapid sub formă de depozite de grăsime ways to make money on the internet și au ca efect secundar creșterea nivelului de colesterol din ways to make money on the internet sânge.

8 „abuzați“ de vitaminele antioxidante. Vitaminele A, C și E au ca efect neutralizarea radicalilor liberi, previn îmbătrânirea și mențin suplețea pielii. Vitamina C se găsește în citrice, fructe de pădure, kiwi, dar și în legume cu frunze verzi, ardei gras, cartofi. Vitamina E este prezentă în avocado, fructe oleaginoase (alune, nuci), semințe și uleiuri vegetale.

O dietă bogată în produse care conțin calciu nu este ways to make money on the internet suficientă după menopauză. Pentru creșterea absorbției intestinale calciul are nevoie de vitamina D, produsă în piele sub acțiunea razelor ultraviolete sau adusă din ways to make money on the internet produse precum ficatul sau oul. Pentru fixare calciul trebuie asociat cu magneziul, prezent în fructele oleaginoase și în cerealele integrale.

Fluctuațiile nivelului de hormoni estrogeni generează o gamă foarte variată ways to make money on the internet de simptome: schimbări de dispoziție, bufeuri de căldură, dureri de cap, anxietate, iritabilitate, insomnie, dificultăți de concentrare, transpirații nocturne, uscăciune vaginală, pierderea interesului pentru actul sexual, raporturi sexuale dureroase, surplus ponderal. Intensitatea acestor manifestări este variabilă, de la nesemnificative până la extrem de severe, cu afectarea vieții familiale și sociale.

Chiar dacă a mânca sănătos nu este la fel de ways to make money on the internet simplu cu a lua o pilulă, este suficient să respectați câteva reguli de bun-simț: consumați multe cereale integrale, fructe și legume, eliminați grăsimile (mai ales pe cele de origine animală), renunțați la zahăr și la alcool și învățați să faceți ways to make money on the internet mișcare. Aportul crescut de fibre, vitamine, minerale, fitoestrogeni și bioflavonoide este important atât pentru diminuarea efectelor neplăcute ways to make money on the internet ale menopauzei, cât și pentru sănătatea voastră pe termen lung.

RELATED POSTS